Torze žaludku

26.01.2009 17:36

Fantasy úspěšně podstoupila operaci torza žaludku, včera ve večerních hodinách. Kolem osmé hodiny večer má přijet domů. zde je časová osa jak vše probíhalo.

17,00 - Fantasy dostává jako každý den večeři (kolínka s vývarem z prasečích nožiček na klouby)
21,45 - Fantasy se jde vyvenčit spolu s kokršpanělkou Nancy. Fantasy nejeví známky torze, vypadá normálně je veselá.
22,00 - Dostává kousek koláče, pořád bez příznaků.
22,15 - Fantasy jsme volali 15 minut, po 15-ti minutách přichází k baráku ze zahrady, jde pomalu, nahrbená. Na světle vidíme jak je nafouklá, slintá, je apatická, nahrbená, špatně se pohybuje.
22,17 - voláme veterináři do Rakovníka (MVDr.Zajíček) zda má pohotovost, pan Zajíček nás odkáže na veterinární klinuku v Horoměřicích.
22,20 - nasedáme do auta s Fantou (následuje hon s časem, Fanta skoro odmítá chodit a vstávat) a vyrážíme do Horoměřic (cestou si voláme se zbytkem rodiny, zda zjistili číslo na pana doktora Herčíka v Horoměřicích)
23,00 - dorážíme do Horoměřic, Fantu jsme museli z auta vyndat, odmítá se pohnout.
23,05 - následuje vyšetření, rtg, ten torzi potvrzuje (Fantasy už nechodí, jenom stojí na místě)
23,06 - veterinář napichuje žíly. Rtg potvrzuje torzi. Fantasy je uspána, následuje operace.

Dneska je 26,1,08 17,58 Fantasy má kolem 20,00 hodiny přijet domů. Prosím držte nám palce aby se z toho dostala! Přece jenom utekla už podruhé hrobníkovi z lopaty

 

____________________________27.ledna 09 (7,47)
Fantasy přijela domu včera kolem 23,00 hodiny (původně měla přijet už ve 20,00, ale nějak jsme to časově nevzládly). Když přijela domu šla každého nadšeně přivítat, byla to naše Fantulka, sice ještě nebyla ve své kůži, ale i tak byla ráda že nás vidí, u každého chvilku seděla, každému chtěla hnedka podávat pac a pořád se mazlila.
Dneska ráno jsme šli na krátkou procházku, aby se holčička vyvenčila. Celý včerejšek byla na vodě a dneska odpoledne si jedem pro atb. a jedem znovu na kontrolu (tentokráte již k panu doktoru Zajíčkovi do Rakovníka). Také jedeme načerpat informace čím Fantasy krmit, pravděpodobně bude 3 týdny pouze na vývarech s mletym vařenym masem (u veta se přesně zeptáme co a jak a od kdy můžem podávat po malých dávkách granulky, až je Fanta bude moci baštit, objednáme Brit Care - složení se nam velmi zalíbilo, naší kokřici jím krmíme přes týden a evidentně ji prospíváv [no ještě uvidíme týden je krátka doba]).
Před operací ním veterinář v Horoměřicích sdělil, že buď se pokusí vrátit žaludek do správné polohy pomocí sondy, či bude muset operovat, nakonec se musela provést operace, kterou Fantasy úspěšně absolvovala.
Fantasy má celé vyholené bříško a na něm jizvu, na nohách má pořád zavedené kanily, kvuli případu podání kapačky v Rakovníku, sice už je doma holčička (za tu dobu co toto píši, Fantasy spokojeně spinká v pelíšku), ale pořád to ještě není ona, snad se to brzy obrátí k lepšímu :)
--> Brzo dodáme nějaké fotečky našeho maroda v pelíšku

___________ 30,ledna 09 (18,25)
Tak jsme byly s Fantou předevčírem pro poslední injekci atb. a začali jsme brát prášky. Fantasy ze začátku baštila 2 lžíce rozemleté rýže s mrkví každé dvě hodiny. Odedneška Fantasy baští rýži s mrkví (rozemletou, každé 2,5 hodiny) a do každé dávky přidáváme 15 rozmočených granulek, které do kaše rozmícháme. Fantasy začíná opět sbírat síly, místo původní procházky, která byla dlouhá 50 metrů, chodíme už 500 metrů (tj. kolem celý naší zahrady) a Fantasy nikdy nemá dost, nejradši by si procházku dala znova. Také jsme začali mazat jizvu sádlem (aby se jizva dobře hojila a rána nenapínala). Ve středu jsme objednaní na vyndávání stehů, tak už snad vše bude dobré . Přidáváme fotky Fantasy po operaci (v pelíšku, velikost jizvy - 13 cm!).
U veterináře jsme Fantasy vážila a chudinka má neuvěřitelných 57! kilo, snad to brzo dožene.

________________5,února 2009 18:23
Tak jsme včera byly na vyndavání stehů. Pan doktor vyndal stehy, ránu vydezinfikovat a my zase jeli dom. Fantu tedka krmíme granulkami Hills i/d, která dostává po třech hodinách 4x denně, postupně dávku upravíme na 3x denně a pak na 2x denně přičemž až budem hillsky dodělávat postupně do nich bude míchat granulky Brit Care pro dospělé psy velkých plemen.
Tímto doufáme že tento příběh končí a my ho můžem s klidným srdcem uzavřít.

Na závěr bychom zde chtěli poděkovat několi skvělým lidem, kteří nám pomohli nejen s péčí a ošetřením, ale také s psychickou podporou když Fantasy byla několik dní po operaci. Díky patří především:

  • panu veterináři v Horoměřicích, který Fantasy odoperoval a díky němuž by zde nebyla
  • veterinářům z Rakovníka (za informace jak Fantu krmit)
  • MVDr. Štouračovi (ChS Bonoda) za další rady jak Fantu po operaci správěn krmit
  • chovatelce Renatě z chovatelské stanice RENDOG, která nám též pomohla jak Fantu krmit a díky jejím tipům budeme krmit trochu jinak :)
  • naši "psí známe" pani Aleně Duškové (ChS El-vixen), která nám posílala emaily (pro pobavení) a ptala se na Fantulku
  • a všem dalším lidičkám, kteří nám drželi palce, aby se z toho Fantulka dostala

Moc Vám všem děkujeme ;)

—————

Zpět